18. 10. 2024

Europcar Slovenija je rent a car podjetje z dolgoletno tradicijo

Podjetje ABC rent a car je leta 2001 pridobil franšizo Europcar, kar je pomenilo pomemben mejnik v njihovem poslovanju. Danes delujejo kot družinsko podjetje in so eno vodilnih rent a car podjetij na območju Slovenije. ABC rent a car – Europcar Slovenija je hitro rastoče podjetje, ki se ponaša z raznoliko ponudbo vozil za najem. Zaposlujejo več kot 25 ljudi na različnih področjih in trenutno delujejo v 10 poslovalnicah po Sloveniji.

Rent a car

Pogoji za najem vozila

Potrebna dokumentacija za rent a car vključuje veljavno vozniško dovoljenje, osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico) ter kreditno kartico. Kreditna kartica je ključna za rezervacijo denarnih sredstev, ki služijo kot garancija za plačilo najema in dodatnih stroškov. Minimalna starost za rent a car je 21 let, vendar je za vozila višjega cenovnega razreda zahtevana starost 25 let. Najem vozil je mogoč tudi za mlajše od 25 let in starejše od 21. Vendar pa je pri tem pogoju potrebno doplačilo za mladega voznika. Pri izbiri vozila iz ponudbe lahko pričakujete skupino rezerviranega vozila in ne točno določenega modela ali znamke. Z vozniškim dovoljenjem B kategorije lahko vozite kombinirano vozilo, vendar z omejitvijo na največ 8 sedežev in dodaten sedež za voznika.

V najetem vozilu ni dovoljeno kaditi, da bi ohranili čistočo in udobje za vse stranke. Potovanje z njihovimi vozili v tujino je dovoljeno, razen v nekaterih državah kot so Romunija, Albanija, Bolgarija, itd. Ob doplačilu je dovoljeno dodati še enega voznika ob rezervaciji ali prevzemu vozila. Izbirate lahko med kompaktnimi, varčnimi mestnimi vozili, električnimi vozili, luksuznimi avtomobili ter potniškimi kombiji ali 4×4 vozili. Pri Europcaru izdajo vozila s polnim rezervoarajem. V primeru vračila vozila z manjkajočim gorivom se le ta obračuna po veljavnem ceniku. Svetujejo vam, da ob pričetku najema povprašate za možnost predhodnega nakupa goriva in si s tem prihranite čas in morebitne dodatne stroške.

V primeru nesreče, kraje ali okvare vozila je treba kontaktirati poslovno enoto Europcarja, ki je vozilo izdala v najem. Ob nesreči je potrebno izpolniti Evropsko poročilo o nesreči in poklicati policijo na 113. Vozilo je mogoče prevzeti ali vrniti izven delovnega časa, vendar je treba to urediti vnaprej s agentom in plačati dodatno. Pod določenimi pogoji lahko najamete vozilo tudi brez kreditne kartice. Plačilo najema z gotovino je možno ob koncu najema, vendar je predložitev kreditne kartice obvezna. Poleg rezervacij vozil doma vam lahko uredijo tudi rezervacijo vozila v tujini.

Nadomestna vozila

Ste doživeli prometno nesrečo ali pa je vaše vozilo na popravilu? Z nadomestnim vozilom vam ni treba spreminjati vaših načrtov. Na voljo imajo vozila različnih znamk in kategorij, tako da lahko nadaljujete svoje obveznosti brez težav. Njihova 24-urna asistenčna služba je vedno na voljo, da poskrbi, da ne ostanete ujeti na cesti. Če imate zavarovalni paket, ki vključuje nadomestno vozilo, stroške krije zavarovalnica.

24-urna asistenca za vašo varnost na cesti

Pri Europcaru ne skrbijo le za ugoden najem vozila, temveč tudi za vašo varnost in udobje med vožnjo. Njihova vozila so redno vzdrževana in servisirana, zato je starost njihovih vozil v povprečju manj kot 6 mesecev. Poleg tega vam zagotavljajo 24/7 asistenco za vaše najeto vozilo v Sloveniji. Če imate težave ali pride do okvare vozila, pokličite asistenčno številko in jim sporočite vaše težave. Njihova ekipa bo glede na vrsto okvare poskrbela za popravilo vašega vozila ali pa vam zagotovila nadomestno.